UPIŠITE POJAM ZA PRETRAGU I PRITISNITE ENTER

Crescina HFSC

Kosa izraste, živi, umire i obnavlja se kroz prirodan razvojni proces koji se sastoji od tri faze. Faza anagen je period rasta kose u toku koje se kroz organizaciju, tj. keratinizaciju ćelija u bulbusu stvara nova vlas. Ova faza traje oko tri godine. Poslije faze anagen nastupa prelazni period (katagen) koji traje oko tri nedelje u toku kojih folikul prolazi postepenu degeneraciju i smanjuje se na oko trećinu svoje dimenzije. Treća, tzv. faza telogen ili faza mirovanja traje oko tri-četiri mjeseca u toku kojih se dlaka odvaja dok matrica bulbusa ponovo započinje rad i ulazi u fazu anagen.

Kako se trajanje ciklusa razlikuje od folikula do folikula, odnos aktivnih folikula i onih u mirovanju je promjenljiv. Obično je na vlasištu oko 85% folikula u anagen fazi, 1% u katagen a 14% u telogen fazi (fazi mirovanja).

Prorijeđenost kose

Prorijeđenost kose je fiziološka pojava koja pogađa milione ljudi. Iz različit- ih razloga količina kose se smanjuje kroz smanjenje broja vlasi po kvadrat- nom santimetru vlasišta i postepeno, kroz stabla vlasi, počinju da se naziru sve proširenije oblasti vlasišta sa “prorijeđenom” kosom.

Prorijeđenost se može pojaviti:

 • kao posljedica obilnog, učestalog i trajnog opadanja kose;
 • kao posljedica postepenog smanjenja folikula koji proizvode vlasi, čak i ako nema vidljivog opadanja kose, što može dovesti do tanjenja i slabljenja kose (minijaturizacija folikula sa sve tanjim vlasima koje teže ka opadanju);
 • kao posljedica produženja prelazne faze i faze mirovanja u prirodnom ciklusu folikula što dovodi do smanjenja kose u anagen fazi (faza rasta).

Folikul vlasi sadrži matične ćelije koje podstiču novi ciklus rasta vlasi. Duboki slojevi kože između folikula i vlasišta sadrže matične ćelije koje omogućavaju prirodno obnavljanje kožnog tkiva.

Crescina
Kliknite na fotografiju za uvećanje.

 

Crescina woman
Kliknite na fotografiju za uvećanje.

Crescina HFSC: Efikasan 100% testirane populacije

* 4-mjesečni klinički i instrumentalni testovi in vivo, sa dvostrukom slijepom rendomiziranom probom, kontrolisani putem placeba na 46 subjekata (23 subjekta je tretirano preparatom Crescina HFSC, 23 subjekta placebom). Kod svih subjekata muškog pola sa stepenom prorijeđenosti II, III, III vertex i IV po ljestvici Hamilton-Norwood, zabilježeno je od +7 do +41 novih vlasi u oblasti od 1,8 cm2, na kojoj je obavljeno elektronsko prebrojavanje. Rezultati testa su statistički značajni:

6.300 NOVONARASLIH VLASI

Matematičkom obradom prosječnih rezultata u oblasti od 1 cm2 repliciranih na cjelokupnu površinu vlasišta (oko 600 cm2) dobija se prosjek od 6.300 novonaraslih vlasi nakon 4-mjesečnog tretmana sa preparatom Crescina HFSC. Instrumentalna provjera je obavljena putem (foto)trihograma. Pomaže prirodan rast kose – Efikasan u 100% testirane populacije. Pravilan rad matičnih ćelija u folikulima je od ključne važnosti za rast novih vlasi.

9 PATENATA: ŠVAJCARSKI, SAD, EVROPSKI

• Švajcarski patent CH 689 821 A5; • Švajcarski patent CH 693 814 A5; • Švajcarski patent CH 693 815 A5; • Švajcarski patent CH 697 229 B1; • Švajcarski patent CH 703 390 B1; • Švajcarski patent CH 693 816 A5; • Švajcarski patent CH 704 629 B1; • Patent SAD US 6,479,059 B2;

• Evropski patent EP 1 089 704 B1

Koncept proizvoda Crescina

Cilj Crescine Re Growth je oduvijek bio prorijeđenost kose: Crescina je proizvod namijenjen suzbijanju opadanja kose, u smislu usporenja ili suzbijanja procesa odvajanja vlasi od vlasišta. Crescina Re-Growth je osmišljena da sprečava I tretira prorijeđenost kose iz fizioloških a ne patoloških razloga i za slučajeve postepenog slabljenja kvaliteta i količine kose uslijed oslabljenog rada vlasnih folikula.

Kompletan Tretman Anti-Hair Loss i Re-Growth HFSC Formula 100%

U Formulaciji:

Osnovna formulacija Crescine Re-Growth – zaštićena švajcarskim patentom (sveukupno 9 patenata) – povezuje dvije aminokiseline, Cistein i Lizin (jedne od ključnih supstanci za keratinizaciju kose) – sa specijalnim faktorom rasta, koji nosi naziv Glikoprotein i vazodilatatorom u alkoholnoj rastopini: brojni testovi efikasnosti potvrđuju sposobnost ovog preparata da stimuliše prirodan rast kose tako da djeluje na aktivne i djelimično aktivne folikule kose, one koji nisu u potpunosti atrofisali.

CRESCINA RE-GROWTH HFSC Nova Formula 100% (ampule svijetlo žute boje) sadrži patentovano jezgro Crescine Re-Growth (Cistein, Lizin i Glikoprotein), koja pomaže prirodan rast kose. Nekoliko patentovanih aktivnih supstanci (Cistein, Lizin, Glikoprotein i Stem Engine) se nalazi u posebnim prijenosnicima koji omogućavaju postepeno i stalno lučenje ovih supstanci u vlasište. (“usporeno” delovanje). Pravilan rad matičnih ćelija u folikulima je od ključne važnosti za rast novih vlasi.

CRESCINA ANTI-HAIR LOSS HSSC (bezbojne ampule) kombinuje rad osnovnih aktivnih supstanci (Hidroksiprolin, Aspartska kiselina, Enzimatski aktivator i Taurin) sa djelovanjem supstanci Hydrolyzed Yeast Protein i Acetyl Tetrapeptide-3, koje jačaju korijen kose (testovi in vitro i in vivo na aktivne supstance). Crescina Anti-Hair Loss HSSC je namijenjena sprečavanju i suzbijanju fizioloških, ne patoloških, razloga opadanja kose.

KOMPLETAN TRETMAN koji spaja dva preparata se preporučuje u slučaju prorijeđenosti iz fizioloških a ne patoloških razloga, vezane za opadanje kose. Specifične formulacije za muškarca i za ženu.

Osnovnoj formuli su dodate supstance koje dodatno podstiču njeno djelovanje, a to su Diguanosine TP, Prolifex, Isofol, Salicilska kiselina i biotehnološka DNK. Crescina Re-Growth je proizvod za lokalnu upotrebu u kozmetičke svrhe.

Crescina Re-Growth HFSC nova formula 100%

CRESCINA RE-GROWTH HFSC – Nova Formula 100% je tretman za lokalnu upotrebu u kozmetičke svrhe. Temelj tretmana je patentovana jezgra Crescine Re-Growth, koja pomaže prirodan rast kose. Nekoliko patentovanih aktivnih supstanci (Cistein, Lizin, Glikoprotein i Stem Engine) se nalazi u posebnim prijenosnicima koji omogućavaju postepeno i stalno lučenje ovih supstanci u vlasište. (“usporeno” djelovanje). Pravilan rad matičnih ćelija u folikulima je od ključne važnosti za rast novih vlasi. Namijenjena u slučaju prorijeđenosti kose iz fizioloških razloga. Ne djeluje na potpuno atrofisale folikule. Specifične formulacije za muškarca i za ženu.

Crescina Re-Growth HFSC nova formula 100%

 • Crescina Re-Growth HFSC – 100% Formula – 200: Namijenjena u slučaju blage prorijeđenosti kose.
 • Crescina Re-Growth HFSC – 100% Formula – 500: Namijenjena u slučaju uznapredovale prorijeđenosti kose.
 • Crescina Re-Growth HFSC – 100% Formula – 1300: Namijenjena u slučaju jake prorijeđenosti kose.

Uputstvo za upotrebu

Ampule Crescina HFSC – Nova Formula 100% sadrži 3,5 ml preparata za koje se preporučuje upotreba 5 dana uzastopce (na primjer, prvih 5 dana u nedjelji nakon čega slijedi 2 dana pauze). 20 ampula u pakovanju je dovoljno za 1-mjesečni tretman koji se može ponoviti više puta u toku godine. Savjetuje se tretman od najmanje 2 mjeseca. Dostupna su pakovanja od 10 ili 20 ampula.

Crescina Re-Growth HFSC nova formula 100% kompletan tretman

Kompletan Tretman Anti-Hair Loss i Re-Growth HFSC Formula 100% je tretman za lokalnu upotrebu u kozmetičke svrhe: jedno pakovanje sadrži ampule dve vrste:

 • CRESCINA RE-GROWTH HFSC Nova Formula 100% (ampule svijetlo žute boje) sadrži patentovano jezgro Crescine Re-Growth (Cistein, Lizin i Glikoprotein), koja pomaže prirodan rast kose. Nekoliko patentovanih aktivnih supstanci (Cistein, Lizin, Glikoprotein i Stem Engine) se nalazi u posebnim prijenosnicima koji omogućavaju postepeno i stalno lučenje ovih supstanci u vlasište. (“usporeno” delovanje). Pravilan rad matičnih ćelija u folikulima je od ključne važnosti za rast novih vlasi.
 • CRESCINA ANTI-HAIR LOSS HSSC (bezbojne ampule) kombinuje rad osnovnih aktivnih supstanci (Hidroksiprolin, Aspartska kiselina, Enzimatski aktivator i Taurin) sa djelovanjem supstanci Hydrolyzed Yeast Protein i Acetyl Tetrapeptide-3, koje jačaju korijen kose (testovi in vitro i in vivo na aktivne supstance). Crescina Anti-Hair Loss HSSC je namijenjena sprečavanju i suzbijanju fizioloških, ne patoloških, razloga opadanja kose. KOMPLETAN TRETMAN koji spaja dva preparata se preporučuje u slučaju prorijeđenosti iz fizioloških a ne patoloških razloga, vezane za opadanje kose. Specifične formulacije za muškarca i za ženu.

Crescina Re-Growth HFSC nova formula 100% kompletan tretman

U Formulaciji:

 • Crescina Kompletan Tretman Anti-Hair Loss i Re-Growth HFSC Formula 100% – 200: Namijenjena u slučaju blage prorijeđenosti kose + obilnog opadanja.
 • Crescina Kompletan Tretman Anti-Hair Loss i Re-Growth HFSC Formula 100% – 500: Namijenjena u slučaju uznapredovale prorijeđenosti kose + jakog opadanja.
 • Crescina Kompletan Tretman Anti-Hair Loss i Re-Growth HFSC Formula 100% – 1300: Namijenjena u slučaju jake prorijeđenosti kose + ozbiljnog opadanja.

Uputstvo za upotrebu

Kompletan Tretman se sastoji od ampula Crescine Re-Growth HFSC – Nova Formula 100% (svijetlo žute boje) i ampula Crescine Anti-Hair Loss HSSC (bezbojne). Svaka ampula sadrži 3,5 ml preparata za koje se preporučuje upotreba prvih 5 dana u nedelji nakon čega slijede 2 dana pauze. Pakovanje se sastoji od 10+10 ampula koje su dovoljne za 1-mjesečni tretman koji se može ponoviti više puta u toku godine. Savjetuje se treman od najmanje dva mjeseca.


Važne napomene:

 • Molimo Vas da detaljno pročitate uputstvo priloženo uz proizvod.
 • Preparat je za spoljnu upotrebu.
 • Nanosi se na čisto i suho tjeme i ne ispira se nakon upotrebe.
 • Ne ubrizgavati.
 • Ne gutati.
 • Izbjegavati dodir sa očima i sluznicama.
 • U slučaju dodira sa očima i sluznicama, isprati obilnom količinom vode.
 • Nakon upotrebe ruke dobro oprati.
 • Držati izvan domašaja djece.
 • Preparat sadrži blago sredstvo za širenje krvnih sudova (vazodilatator u blagom alkoholnom rastvoru) koji može prouzrokovati termičku reakciju uz kratkotrajno crvenilo kože, trajnosti do pola sata nakon upotrebe.

Cjenovnik i brošura:

Preuzmite Crescina HFSC brošuru (Desni klik + Save target us… ili Snimi kao…)

Preuzmite Crescina HFSC cjenovnik (Desni klik + Save target us… ili Snimi kao…)


Partnerske apoteke:

Partnerske apoteke su apoteke u kojima možete kupiti cijeli Labo program dostupan na teritoriji BiH te pored toga ostvariti niz benefita u smislu kupovine proizvoda po akcijskim cijenama, besplatnih uzoraka, besplatnih konsultacija, besplatnih pregleda lica i tjemena mikrokamerom, promotivnih materijala i još mnogo drugih pogodnosti.

   1. Eurofarm, Merkator, Sarajevo, Ložionička 16, 033 716 925 i 927
   2. Eurofarm, BBI, Sarajevo, Trg djece Sarajeva 1, 033 259 515
   3. Medisan, Sarajevo, Jukićeva 2, 033 267 780
   4. Altea, Sarajevo, Koševo 32, 033 218 188
   5. Al Hana, Baščaršija, Sarajevo, Patke broj 2, 033 233 122
   6. Al Hana, Pejton, Ilidža, Bosanskih gazija br.4, 033 637 439
   7. Dina apoteka, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića bb, 033 716 000
   8. Apoteka Vita, Sarajevo, Trg Zavnobih-a 19, 033 468 801
   9. Eurofarm, Unitic, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića br.1 033 296 374
   10. Zenilijek, Vogošća, Jošanička 14, 065 616 301
   11. Apoteke Sarajevo, P.J. Importane, Sarajevo, Zmaja od Bosne 7/7a ,033 592 460
   12. Apoteke Sarajevo, P.J. Stari grad, Sarajevo, Trg fra Grge Martića bb, 033 271 990
   13. “Pozorište”, Sarajevo, Branilaca Sarajeva 21, 033 259 620
   14. T.R. Pharma Shop “Pharmacia”, SCC, Sarajevo, Vrbanja 1, 033 520 047
   15. Apoteke “Sarajevo”, P.J. Centar, Sarajevo, Maršala Tita 40, 033 714 270
   16. PZU Zenilijek Zenica, ogranak Grbavica, Sarajevo, Derviša Numića br 1, 033 612 636
   17. Al Hana 3, Ilidža, Mustafe Pintola 7, 033 626 319

   1. Ibn Sina 1, Tuzla, Tuzlanske brigade 5, 035 252 338 i 035 250 078
   2. Ibn Sina, Tuzla, apoteka Slatina (stara), Albina Hreljevića 4, 035 280 645
   3. Ibn Sina, Tuzla, apoteka Stupine, Mehmedalije Maka Dizdara 22, 035 252 057
   4. Ibn Sina, Tuzla, Ogranak 8 Sjenjak, Ismeta Mujezinovića 29, 035 278 183
   5. Ibn Sina, Tuzla, apoteka Lukavac, Kulina Bana br.8, 035 553 144
   6. Ibn Sina, Tuzla, apoteka Živnice 2, Alija Izetbegović br.19, 035 773 933
   7. Linea, Gradačac, Josipa Šibera 6, 035 819 482

   1. Zenilijek Masarykova, Zenica, Masarykova 40, 065 235 771
   2. Pharmacia Plus, Zenica, Trg Alije Izetbegovića bb, 032 405 888
   3. J.U. Apoteka Zdravlje ogranak mr. WEISS, Zenica, Adolfa Goldbergera 6, 032 401 007
   4. Zenilijek, Zavidovići, Safvet Bega Bašagića 9, 065 839 776
   5. Privatna apoteka “Pharm”, Zavidovići, Naselje stadion Lamela 5, 032 878 711
   6. Medifarm, Tešanj, Osmana Pobrića bb, 032 656 040

   1. Al Hana, Bingo, Bugojno, Ciglane bb, 030 257 108
   2. Ljekarna-apoteka “Vitez”, Vitez, Hrvatskih branitelja 2A, 030 711 491
   3. Al Hana, Elda, Travnik, Bosanska 21, 030 516 915

   1. Gradska ljekarna Mostar br.3, Mostar, Stjepana Radića 76, 036 314 868
   2. Life, Međugorje, Međugorje bb, 036 650 334

   1. Kovačević, Bihać, Sarajevska 19, 037 221 643
   2. Apoteka “Mr.Ph. Aida Alagić”, Cazin, Generala Izeta Nanića bb, 037 511 811
   3. PZU Apoteka EUROPHARM PJ br.7, Velika Kladuša, Sulejmana Topića bb, 037/770-706

   1. Al Hana, Goražde, Zdravstvenih radnika bb, 038 224 555

   1. Apoteka “Centar”, Brčko, Bosne srebrne 6, 049 490 140
   2. Apoteka “Pajić 2″, Brčko, Miroslava Krleže 4, 049 490 143
   3. Apoteka “Pajić 3″, Brčko, Banjalučka 3, 049 490 142

   1. Profarm, Gradiška, Patrijaha G. Dozića 1, 051 825 720
   2. “Moja apoteka”, P.J. Apoteka “Boska 2”, Banja Luka, Trg Krajine 2, 051 213 208
   3. “Moja apoteka”, P.J. Apoteka “Centar”, Doboj, Svetog Save 5, 053 225 311 
   4. Apoteka Anapharm 2, Banja Luka, Petra I Karađorđevića 98 (kod zgrade Vlade RS), 051 315 000
   5. Z.U. Profarm Gradiška P.J. Apoteka Divna, Banja Luka, Ive Lole Ribara 4, 051 490 757


   Pratite Crescinu na društvenim mrežama:

   facebook-48x48plus-48x48wordpress-48x48


   Zakažite besplatan pregled Labo mikrokamerom:

   Zakažite Vaš besplatni pregled Labo mikrokamerom u Vašoj omiljenoj apoteci i prepustite se našim Labo stručnjacima koji će za Vas poptuno besplatno uraditi analizu kose i tjemena te analizu bora i starenja kože.


    

   About the Author:frmswrdprs

   Ostavite komentar